De Anti-Verouderingskuur bij Uitstek

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Ook roken en stress kunnen aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Lotions en crèmes zijn geen oplossing

Steeds schuiven levende huidcellen vanbinnenuit op naar de oppervlakte waar zij na verloop van tijd afsterven. Onze huid bestaat dus uit een doorlopend proces van tot leven komen en afsterven, daarbij wordt de huid éénmaal per maand in zijn geheel vernieuwd. Het gebruik van allerlei revitaliserende anti-aging huidcrèmes en lotions heeft in zulke gevallen geen zin, omdat het de tekorten aan bepaalde voedingsstoffen die je lichaam heeft niet oplost. Enkel een eventueel zeer tijdelijk optisch effect is mogelijk met cosmetica (maar dat leuke kortetermijneffect doet vaak meer kwaad dan goed). Om je huid aan de buitenkant te verzorgen hebben wij de beste en meest effectieve crème ooit: Faithful Face Guard. Maar vergeet vooral de binnenkant niet, want je huid komt niet van buiten aangewaaid.

Waaruit wordt collageen en elastine opgebouwd?

Om rimpels te vermijden is het dus belangrijk dat de aanmaak van onderhuids bindweefsel en elastine groter is dan de afbraak ervan. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed op de huid. Collageen is een lijmvormig eiwit. Op basis van aminozuren (die we door onze voeding binnenkrijgen) kan ons lichaam zelf collageen aanmaken. Hiervoor is wel vitamine C nodig. Tekort aan vitamine C leidt tot inefficiënte hydroxylatie en de gevormde collageenvezels zijn bijgevolg minder stabiel. Magnesium is dan weer nodig voor een goede eiwitsynthese, om van de aminozuren nuttige eiwitten te kunnen bouwen.

Het lichaam is een fabriekje

Als je de nodige stoffen aan je lichaam geeft, is het normaal gezien zelf in staat om de elementen aan te maken die nodig zijn voor het onderhoud van je lichaam. Geef je je lichaam voldoende eiwitten en voldoende vitamine C, dan heeft het alles in huis om zelf collageen te gaan maken. Het is dan ook al meermaals bewezen dat het correct gebruik van eiwitten en vitamine C de belangrijkste schakel is om rimpels te vermijden, uit te stellen en om bestaande rimpels te verzachten.

Vitamine C innemen beschermt tegen rimpels en droge huid, blijkt uit onderzoek. Wat ook verdraaid goed helpt om je huid jong te houden is dus eiwitten eten. Eet veel vitamine C en voldoende eiwitten, en je huid blijft jong en vol.

Het heeft echt geen zin om collageen (lijmvormig eiwit) of peptides (korte eiwitketens) etc in te nemen of op je huid aan te brengen. Je lichaam doet er niets mee. Via de huid kunnen ze niet binnendringen. En als je ze inneemt, dan moet je lichaam toch eerst alles afbreken om vervolgens zelf collageen aan te maken. Je lichaam breekt alles af tot op het kleinste deeltje om dan van nul zelf op te bouwen wat het nodig heeft en in de juiste vorm. Daarom zijn het gebruik van darmvriendelijke eiwitten (RainPharma Shakes), ontzuurde vitamine C (Super C Boost) en Magnesium met een hoge biologische waarde (Water Relax) een magisch trio voor een betere huid en minder rimpels.

Hoe eiwitten juist doseren?

In tegenstelling bij koolhydraten en vetten, kan het lichaam eigenlijk geen eiwitten opslaan. Je moet dus regelmatig eiwitten eten. Het probleem bij te weinig eiwitten: het lichaam heeft niet genoeg bouwstenen om bijv. een mooie gave huid te bouwen. Het probleem bij teveel eiwitten: het lichaam slaagt overtollige eiwitten niet op en de nieren moeten deze afbreken, wat schadelijk kan zijn voor de nieren. Het is dus geen pleidooi om meer eiwitten te eten, wel om ze beter te spreiden. Gemiddeld heeft een normale persoon 60 tot 90 gram eiwitten per dag nodig. Het lichaam verwerkt het best 20 tot 30 gram eiwitten per 3 uur. Het is dus aanbevolen om ongeveer 20 gram (tot ong. 30 gram) eiwitten 's morgens, 's middags en 's avonds te eten. Op die manier is er geen probleem voor de nieren en zijn er anderzijds voldoende eiwitten om het lichaam op te bouwen en te vernieuwen. Meer eiwitten zijn in dit geval zinloos. Het probleem bij de meeste mensen is dat ze 's morgens amper eiwitten eten en 's avonds teveel eiwitten (bijv. een stuk vlees van 300 gram = 60 gram eiwitten in 1 keer). 's Morgens is er dus te weinig eiwit om de huid op te bouwen en 's avonds teveel waardoor de huid uitdroogt. Het geheim bestaat er dus in 's morgens meer eiwitten te eten en de porties vlees of vis aanzienlijk in te perken. Er is nog een bijkomend probleem bij vis en vlees. Door te bakken boven 70 graden, denatureren de eiwitten waardoor ze veel minder nuttig worden voor het lichaam, om dan nog te zwijgen over het ecologische aspect en de schadelijke stoffen in vlees en vis.

Waar zitten de eiwitten?

Deze producten leveren - bijvoorbeeld - ongeveer 20 gram eiwitten (= de ideale dosering):

- 100 gram vlees

- 150 gram vis

- 600ml geitenmelk (koemelk niet aanbevolen owv teveel caseïnes)

- 100 gram kaas

- 400 gram yoghourt

- 2 à 3 eieren

- 200 gram volkoren speltbrood

- 200 gram muesli

- 200 gram havermout

- 150 gram quinoa

- 100 gram kikkererwten

- 400 gram erwten

- 100 gram linzen

- 100 gram bonen

- 100 gram lijnzaad

- 100 gram amandelen

- 100 gram pindanoten

- 100 gram pistachenoten

- 100 gram pompoenpitten

- 100 gram zonnebloempitten

- 100 gram sesamzaadjes

- 100 gram seitan

- 100 gram tahin

- 200 gram tofu

- 200 gram tempeh

- 200 gram zeewier

Dit is slechts een opsomming. In een voedingsmiddelentabel kan je precies berekenen hoeveel eiwitten een maaltijd bevat.

Het is duidelijk dat vlees en vis niet de enige eiwitbronnen zijn. Belangrijk is dat onze porties 's avonds niet te groot zijn. Teveel eiwitten zijn niet goed. Te weinig eiwitten (en te onregelmatig of slecht gedoseerd doorheen de dag) zorgen dan weer voor te weinig bouwstoffen voor ons lichaam en onze huid. Een makkelijk alternatief is een RainPharma Shake. Deze bevat ongeveer 20 gram eiwitten per portie. Doordat deze verkregen wordt door een koud proces, is er geen denaturatie van eiwitten. Bovendien is deze vrij van zware metalen, hormonen en resten van geneesmiddelen die wel gevonden kunnen worden in vis en vlees. En het is gewoon makkelijk en snel. Deels via gezonde voeding en deels via gezonde RainPharma Shakes lijkt een goede en makkelijke oplossing voor de meeste mensen.

De juiste eiwitten zijn belangrijk

Te hoge temperaturen vernietigen deels de kwaliteit van de eiwitten in onze voeding. De eiwitstructuren veranderen hierdoor. Anderzijds raden we geen eiwitten uit gluten en caseïne aan. Gluten zijn eiwitten uit tarwe, rogge en gerst en caseïne (eiwitten) zijn veel aanwezig in producten uit koemelk. Deze zijn - in grote aantallen - belastend voor de darmen. Daarom dat we klassieke eiwitshakes ook absoluut afraden, ze gaan de huid juist verslechteren. Een gevarieerd voedingspatroon telt. Maar vaak is de helft van wat we eten afkomstig van tarwe of koemelk. Het komt dan wel in een andere vorm (pasta, brood, ontbijtgranen, kaas, yogurt, …), de basis is dezelfde. Dat kunnen we moeilijk een gevarieerd voedingspatroon noemen. Hoewel we er sterk van overtuigd zijn - en de klinische resultaten tonen ons dat - dat gluten en caseïne minderen, voor heel veel mensen een goed effect heeft op hun vitaliteitsgevoel, darmwerking en de huidkwaliteit, toch willen we hierover geen oorlogje voeren. We zijn er van overtuigd dat de mens te weinig enzymen aanmaakt om te grote hoeveelheden van deze stoffen af te breken, waardoor niet alle aminozuurketens splitsen en er residuen in de darm kunnen achterblijven wat lijdt tot allerhande gezonheidsproblemen.  Desalniettemin willen we gaan voor een volledig verbod hiervan. We willen ook niet demoniseren. Daarom spreken we over een gevarieerd voedingspatroon. Iedereen is het erover eens dat gevarieerd eten een goede strategie is. Alles met mate is ook zo’n algemeen aanvaard principe. Gevarieerd eten - en alles met mate - impliceert dan ook dat we niet altijd naar brood of pasta grijpen, of naar kaas en yoghurt. Voor een gave, gezonde huid is het belangrijk ervoor te zorgen dat je lichaam zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen krijgt, dus het eten van gezonde voeding is essentieel. De organen die je lichaam reinigen en daarmee helpen je huid gezond te houden zijn je lever, nieren, bijnieren, schildklier en de darmen. Een gezonde gave huid is meestal een teken dat je lichaam van binnen schoon is.

Hoe zit het met vitamine C?

Europa voorziet tot 1 gram vitamine C per dag. Orthomoleculaire artsen zeggen dan weer dat je 3 gram per dag moet nemen als je wilt werken op de huidkwaliteit (stevigheid). In elke capsule Super C Boost zit 500mg vitamine C. Je mag dus 2 capsules per dag nemen (Europa) of 6 capsules per dag om te werken op de stevigheid van de huid (Orthomoleculaire literatuur). Je moet wel dit in het achterhoofd houden: er zijn mensen die gevoelig zijn voor hoge dosissen vitamine C. Dat kan je merken als je diaree krijgt. In dat geval moet je de dosis verlagen. De diarree gaat dan ook snel over. (Even het gebruik volledig stoppen en dan weer opbouwen tot aan je grens). Mensen met nierproblemen of een historiek van nierstenen moeten ook extra voorzichtig zijn met het gebruik van hoge dosissen vitamine C. Belangrijk om weten is dat we werken met ontzuurde vitamine C. Dat is heel belangrijk en komt niet voor bij commerciële merken. Bij zure vitamine C worden er anders mineralen geroofd die voorzien waren voor de stevigheid van de botten, huid, haar en nagels. Dan krijg je net een averechts effect. De reden dat we veel vitamine C moeten nemen voor een goede huid, is omdat vitamine C in het lichaam ook voor 101 andere processen wordt gebruikt. En je zou kunnen zeggen dat de huid(kwaliteit) vitamine C pas als laatste krijgt. Tegen dan is de beschikbare vitamine C meestal al opgebruikt.

Extra anti-oxidanten

Tot slot neem je tijdens een anti-verouderingskuur best ook een mix van verschillende antioxidanten. Die vind in je de High Tech AOX

Bron: RainPharma

Anti-aging Anti-oxidanten Collageen Cosmetica Fabels Diet effectief Eiwitten Elastine Faithful Face Guard gezond gewicht Gezonde levensstijl Golden Shake Huidverbetering Huidverjonging Linda Long Term Magnesium Orthomoleculair Proteine Pure Voeding RainPharma Super C Boost Vitalime C Water Relax

← Oudste post Nieuwste post →Laat een reactie achter

Let op, reacties worden goedgekeurd voordat deze worden geplaatst