Kunnen verzorgingsproducten je huid verbeteren?

Wat zijn de hoofdingrediënten van verzorgingsproducten?

Verzorgingsproducten zijn altijd combinaties van water en oliën (en jammer genoeg ook vaak chemicaliën).

Veel cosmetica zal je huid dus eerder - na vele jaren intensief gebruik - verslechteren dan verbeteren.

We hopen dat het geen desillusie is maar geen enkel ingrediënt kan rimpels doen verdwijnen of hormonale puistjes voorgoed verbannen. Ondanks dat veel cosmetica merken ons graag anders doen geloven. 

Wat kunnen we wel met huidverzorging bereiken?

Het enige wat je met huidverzorging kan bereiken, is een goede huidhygïene door middel van reinigers en milde scrubs en crèmes en lotions die een comfortabel gevoel geven. 

Bovendien kan het je huid een gezonde oppepper geven door de buitenste huidlagen een mooier aangezicht te bezorgen tevens kun je je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Het microbiële evenwicht

Gelaatsreinigers of douchegels met sulfaten, detergenten en andere schadelijke chemicaliën verstoren het microbiële evenwicht van de huidflora. De slechte bacteriën kunnen zich daardoor makkelijk nestelen en vrij spel krijgen op onze huid met alle gevolgen van dien.

De producten van RainPharma zijn daarom volledig vrij van deze agressieve stoffen om de natuurlijke huidflora, lees huid-immuniteit te ondersteunen. De huid behoud hierdoor zijn eigen herstellend vermogen.

Een gezonde huid heeft een beschermende licht zure laag om ons te beschermen tegen slechte bacteriën. Klassieke reinigingsproducten neutraliseren die beschermingslaag omdat ze een basische samenstelling hebben.

Om die reden hebben producten van RainPharma dezelfde zuurtegraad als onze huid, om dit delicate evenwicht te bewaren. 

De producten van RainPharma zijn volledig gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die mild en zacht zijn voor de huid en onze natuur.

Hoe wordt een huid opgebouwd?

De werkelijke opbouw van je huid wordt binnenin je lichaam geregeld.

Je bent wat je eet, is daarom wel een heel terechte uitdrukking.

Bij RainPharma benadrukken we dan ook heel sterk het belang van gezonde voeding.

Die bestaat uit veel water, vezels, vitamines en mineralen, en een verstandig gebruik van eiwitten.

Wat doen eiwitten voor onze huid?

Eiwitten spelen een belangrijke en cruciale rol  in de opbouw van de huid. De huid wordt vooral opgebouwd door eiwitten, dit gebeurt volledig van binnenuit.  Onze huid bestaat tenslotte voor +/- 80% uit eiwitten.

Om een mooie en stevige huid op te bouwen is het van belang dat de juiste eiwitten op de juiste tijdstippen worden ingenomen en dat dit een continue proces is.

Daarom is het belangrijk om te weten dat huidverzorging bij RainPharma veel verder gaat dan producten op je huid smeren smeren.  Vandaar ons ruime aanbod aan eiwitshakes en voedingssupplementen.

ANTI-AGING POWDER

a.a.p. Een voedingssupplement met de perfecte mix die ondersteunt bij verouderingsprocessen. Een evenwichtige en Doeltreffende antiverouderingsformule waarvan het resultaat uniek en ongeëvenaard is.

Hiermee ondersteun je een gedegen en sterke opbouw van de huid van binnenuit.

 

Lees meer →

Versterk de immuniteit van je huid; Hoe doe je dat?

DE HUID, EEN SCHILD DAT ONS BESCHERMD

LEES HOE JE ER GOED VOOR KUNT ZORGEN


Viennée Beauté

PRAKTIJK EN WINKEL PRINS BERNHARDLAAN 107  VEENENDAAL

Wat is het grootste orgaan van ons lichaam?

Klopt dat is onze huid! Maar wist je ook dat onze huid gemiddeld 16% van het lichaamsgewicht uitmaakt, 15 tot 20 kilogram weegt en 1 tot 6 millimeter dik is?

Daarnaast is onze huid het enige orgaan van ons lichaam dat we moeten reinigen. Hygiëne maakt onderdeel uit van onze algehele gezondheid. Echter de manier waarop we onze huid reinigen, is wel degelijk van groot belang.

Langzaam begint het besef te komen dat de meeste verzorgingsproducten niet zo lief voor onze huid zijn. De detergenten en allergenen die ze bevatten irriteren en drogen onze huid uit. Je merkt daar tijdens het opbrengen niets van omdat er ook ingrediënten aan toegevoegd zijn die dit verhullen. Pas later ontstaan de huidirritaties door bijvoorbeeld een droge en geïrriteerde huid.  

Een gezonde huid heeft meer functies te vervullen dan je zou denken

Ten eerste is de huid letterlijk een schild om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals uitdroging en schadelijke invloeden van onze omgeving zoals UV-straling en bacteriën/virussen.

Bacteriën hoeven trouwens niet per definitie slecht te zijn. Je hebt inderdaad slechte bacteriën, maar er leven ook veel goede bacteriën op onze huid, de zogenaamde huidflora. Deze huidflora werkt een beetje als een schild, door ervoor te zorgen dat slechte bacteriën zich niet op onze huid kunnen gaan nestelen. 

Zoals als eerder in de nieuwsbrief genoemd kunnen gelaatsreinigers of douchegels met sulfaten, detergenten en andere schadelijke chemicaliën het microbiële evenwicht van de huidflora verstoren, waardoor de slechte bacteriën zich makkelijk kunnen nestelen en vrij spel krijgen.

Daarom zijn de producten van RainPharma volledig vrij van deze agressieve stoffen die onze natuurlijke huidflora afbreken. Een gezonde huid heeft trouwens een beschermende licht zure laag om ons te beschermen tegen slechte bacteriën. Klassieke reinigingsproducten neutraliseren die beschermingslaag omdat ze een basische samenstelling hebben.

Om die reden hebben producten van RainPharma dezelfde zuurtegraad als onze huid, om dit delicate evenwicht te bewaren. 

De producten van RainPharma zijn volledig gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die mild en zacht zijn voor de huid.

Als tweede belangrijke functie doet onze huid dienst als zuiveringsorgaan om afvalstoffen uit ons lichaam af te scheiden.

Om die reden is het absoluut geen goed idee om de huid te verstikken met minerale oliën en siliconen. Deze kunnen de huid misschien wel glad maken en zo een aangenaam huidgevoel creëren, maar dekken tegelijk de huid af met een verstikkende film, waardoor die zijn natuurlijke werking als zuiveringsorgaan niet meer kan vervullen.

De producten van RainPharma zijn volledig van natuurlijke oorsprong en bevatten enkel natuurlijke oliën. Minerale oliën en siliconen zal je dus niet terugvinden in de ingrediëntenlijst.

Handen wassen is in deze tijd is ontzettend belangrijk.

Maar de meeste producten die we daarvoor gebruiken zijn dus niet lief voor je huid. Ze tasten de natuurlijke immuniteit van je huid aan waardoor deze kwetsbaar wordt.

Dat merk je onder andere doordat de huid van je handen uitdroogt. Vervolgens smeren we creme's die eigenlijk hetzelfde uitdrogende effect hebben op onze huid waardoor het probleem alleen maar verergert.

Wij hebben daar een oplossing voor namelijk de Exeptional Hand & Nail cream van Rainpharma & Think Pink. 

Omdat deze 100% natuurlijk is, respecteert deze cream wel de natuurlijke immuniteit van je huid waardoor je huid kans krijgt zichzelf te herstellen. 

Prijs 19,95 euro

Vanwege de tubevorm handig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen in je handtas.

De cream heeft natuurlijk nog meer effect als je ook kiest voor een 100% natuurlijke SkinWash van RainPharma om je handen mee te wassen.

Bezoek onze website voor de collectie SkinWashes.

 

Lees meer →

Hoe belangrijk zijn Omega 3 Vetzuren?

Wat zijn omega 3 vetzuren?

Vetten worden nog al te vaak bestempeld als "slecht', hoewel ze niet altijd slecht zijn. We hebben vetten in onze voeding nodig. Helaas bestaat er een groot onevenwicht in het soort vetten dat we consumeren.  De soorten vetzuren waaruit een vet is opgebouwd, zal bepalen of het een "goed" of "slecht" vet is. Zo zullen verzadigde vetzuren, voornamelijk in dierlijke producten zoals vlees en kaas, het cholesterolniveau doen stijgen en moeten deze dus met mate geconsumeerd worden. Onverzadigde vetten, zoals vette vis en plantaardige oliën, hebben daarentegen een positieve invloed op de cholesterol.

De groep van de onverzadigde vetzuren bestaat uit enkelvoudige en meervoudige vetzuren. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren vinden we vooral terug in plantaardige oliën (bv. olijfolie). Onder de groep meervoudig onverzadigde vetzuren vinden we de omega-3 en omega-6 vetzuren terug. Ze zijn beide essentieel voor het normaal functioneren van ons lichaam.

Omega 6-vetzuren vind je terug in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie. Deze gebruiken we tegenwoordig bijzonder vaak en worden ook industrieel zeer vaak toegevoegd aan bijvoorbeeld kant en klare maaltijden, koekjes, sauzen, enzoverder. Er treden doorgaans dan ook geen tekorten op, integendeel. Omega 3-vetzuren daarentegen consumeren we steeds minder. Omega 3 vinden we in vette vissoorten zoals makreel, haring, zalm, ansjovis en sardinen terug. (Tip: je herkent vette vis doordat deze gekleurd is, zo is zalm bijvoorbeeld roze en kabeljauw is wit en dus geen vette vissoort.)     Een goede balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren is zeer belangrijk voor onze gezondheid.

Tekorten

De laatste tientallen jaren is ons voedingspatroon in de geïndustrialiseerde wereld veranderd. Als gevolg hiervan krijgen we veel verzadigde vetten binnen en relatief weinig gezondere meervoudig onverzadigde vetzuren. Maar ook binnen de groep van onverzadigde vetzuren, is de moderne mens niet goed in balans. Zo moet de hoeveelheid omega 6-vetzuren die we innemen in balans zijn met de omega 3-vetzuren die we consumeren. Omdat we beide vetzuren vooral uit onze voeding opnemen, is het nodig om even stil te staan bij de verhouding waarin beide vetzuren in onze westerse voeding voorkomen.

Als we even een forse stap terug gaan in de geschiedenis, zien we dat onze voorouders, de prehistorische jagers, zich voedden zich met bessen, noten, planten, vis en wild. De verhouding tussen omega 6- en omega 3-vetzuren die zij via hun voeding innamen bedroeg ongeveer 1 op 1. Deze verhouding bleef duizenden jaren stabiel, tot de laatste decennia. Vooral de moderne, westerse voedingsgewoontes brachten deze verhouding behoorlijk uit haar evenwicht. De verhouding omega 3- op omega 6-vetzuren bedraagt nu gemiddeld 1 op 15 tot zelfs 1 op 100!

Hoe komt dit nu? Hoofdzakelijk omdat we vandaag de dag bijzonder veel granen, vlees van met granen geteelde dieren en plantaardige oliën consumeren die rijk zijn aan omega 6-vetzuren en weinig of geen omega 3-vetzuren bevatten. We moeten dus meer omega 3-vetzuren opnemen om de balans opnieuw in evenwicht te brengen.

Positieve eigenschappen van Omega 3-vetzuren

Ontstekingsremmend

Ontstekingen zijn niet altijd slecht, het is een manier van ons lichaam om zich te beschermen tegen verdere letsels. Wanneer de ontsteking echter aanhoudt, kan verdere schade ontstaan en kan het letsel zelfs chronisch worden. Een teveel aan omega 6 kan deze ontstekingen uitlokken, omega 3 doet net het tegenovergestelde en gaat ontstekingsremmend werken.

Versoepelen van de celwanden

Wanneer voeding in ons spijsverteringsstelsel terecht komt, wordt dit verteerd en tot basisonderdelen gesplitst. Vetten splitsen zich tot glycerol en losse vetzuren. Deze vetzuren kunnen in de mitochondriën verbrand worden en leveren via die weg energie. Omega 3-vetzuren worden ingebouwd in de celwanden, waar zij gaan zorgen voor de souplesse van de celwand, in plaats van verbrand te worden. Als we een

zeldzame houtsoort vinden gaan wij deze ook niet in de haard gooien. We houden dat hout bij om meubels van te maken. Ons lichaam doet net hetzelfde met omega 3-vetzuren.

In onze celwanden zitten receptoren/"deurtjes" die bepaalde stoffen kunnen doorlaten. Hoe meer souplesse onze celwand heeft, hoe beter deze "deurtjes" werken en des te gemakkelijker kan voeding in de cel en afval uit de cel. Dit zorgt voor sterke, gezonde cellen. Bij uitwendige cellen (de huid) is dit ook daadwerkelijk zichtbaar: de huid wordt soepeler en minder droog.

Verlaging cholesterol

Zo als je eerder al kon lezen, behoren de omega 3-vetzuren tot de groep van de meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren hebben een positieve invloed op de cholesterol, ze verlagen de slechte cholesterol (LDL-cholesterol) en verhogen de goede cholesterol (HDL-cholesterol). Een hoge cholesterol is gerelateerd aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Daarnaast vermindert omega 3 de kans op ontstekingen van onze aderwanden.

Andere positieve eigenschappen:

 • Omega 3- vetzuren zorgen voor een gezonde bloedcirculatie en dragen bij tot een goede werking van hart- en bloedvaten
 • Omega 3 heeft een positieve invloed op dementie en de ziekte van Alzheimer
 • Omega 3 versterkt het immuunsysteem: omega 3 vetzuren hebben ontstekingremmende eigenschappen en verhogen zelfs onze algemene weerstand tegen ziektes
 • Omega 3 bevordert het mentaal evenwicht. Het zenuwstelsel bestaat voor een groot percentage uit vetten, waaronder omega 3 vetzuren. Daardoor heeft omega 3 een effect op allerlei aandoeningen die gerelateerd zijn met het zenuwstelsel en wordt een tekort aan omega 3 vetzuren in verband gebracht met allerlei psychische aandoeningen: agressie, klinische depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie en ADHD

Ultra Omega 3

Ultra Omega 3 is een orthomoleculair voedingssupplement van RainPharma op basis van omega 3-visolie (18% EPA en 12% DHA). Zuivere visolie afkomstig van duurzame visvangst.

Ultra omega 3 wordt onder andere ingezet voor het versoepelen van onze celwanden, het verlagen van de cholesterol en als ontstekingsremmer.

Dosering

1ste week: 6 capsules per dag bij voorkeur 2 's morgens, 2 's middags en 2 's avonds

Daarna (minimaal 12 weken): 3 capsules per dag bij voorkeur 1 's morgens, 1 's middags en 1 's avonds

Vervolgens: 1 capsule per dag als onderhoud 3 capsules per dag blijven de voorkeur geniet

>>> Indien gecombineerd met Omega Zen, volstaan 2 capsules per dag

Voor personen met eczeem, psoriasis of een extreem droge huid, hebben wij al mooie resultaten waargenomen door gedurende 10 dagen 9 capsules per dag in te nemen als hyperintensieve kuur.

Lees meer →

Knijpen met de fles en elke week een nieuwe douchegel? Niet met RainPharma!

Goedkope douchegels

De huid is het enige orgaan dat houdt van een flinke wasbeurt. Om de natuurlijke balans van de huid niet te verstoren en huidproblemen - zoals een droge huid of bobbeltjes - te vermijden, is het belangrijk om milde verzorgingsproducten te gebruiken. Gewone douchegels (en meestal ook de duurdere of die met slogans als 'voor gevoelige huid') strippen de zuurmantel van je huid met alle gevolgen van dien. En dat kan een bodylotion nadien nooit goedmaken. Daarom alleen al zullen wij ons nooit meer met dat soort producten wassen. Maar is het je ook al opgevallen hoe snel je een nieuwe fles moet aankopen?

Zuinig pompen
De volledig natuurlijke en plantaardige Aromatische Skin Washes van RainPharma zijn zeer geconcentreerd. Deze douchegel zonder zeep of detergenten maakt je huid schoon zonder haar uit te drogen. Ze beschermen de natuurlijke habitat van onze huid. Je hebt er weinig van nodig. Wij adviseer om hierbij de Japans wasdoekje of de Organische Liu spons van RainPharma te gebruiken en geniet van een weldadig en natuurlijk schuimmomentje. 1x pompen is dan meestal voldoende om je hele lichaam te wassen met een fluweelzacht plantaardig en weldadig schuim. Je doet dan extra lang met deze verantwoorde en zalige "skin wash". Je kan deze natuurlijke Skin Wash ook als handzeep gebruiken. Elke keer dat je pompt komt er ongeveer 1,2 ml uit de pomp. Dat wil zeggen (voor een fles van 500ml).

1x pompen = 416 douchebeurten
2x pompen = 213 douchebeurten
3x pompen = 138 douchebeurten

 

Liu’s Magic Sponge  is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Door actieve kool en voedingsvezels uit de Konjak plant te combineren, verkrijgen we een ongelooflijke zachte en zuiverende spons. Dagelijks gebruik geeft je huid haar natuurlijke glans en zachtheid terug. Ook geschikt voor baby’s. Bij voorkeur te vervangen elke 2 tot 3 maanden. 

 1. Maak de Liu’s Magic Sponge nat waardoor deze opzwelt en zacht wordt. 
 2. Pomp wat natuurlijke RainPharma douchegel of gelaatsreiniger op de Liu’s Magic Sponge.
 3. Masseer over gelaat en/of lichaam.
 4. Spoel Liu’s Magic Sponge uit en laat ze drogen tot je volgende douche of bad.

De Body Wonder Towel is duurzaam en hygiënisch. De wasdoek is gemaakt uit een stevige, sneldrogende stof. Omdat je slechts een beetje douchegel nodig hebt, is de wasdoek extra economisch. Je kan de Body Wonder Towel zowel onder de douche als in bad gebruiken.

 1. Maak de Body Wonder Towel nat.
 2. Pomp wat natuurlijke RainPharma douchegel op de Body Wonder Towel.
 3. Masseer over het lichaam.
 4. Spoel de Body Wonder Towel uit en laat ze drogen tot je volgende douche of bad.

Kijk op onze website www.viennee.com in welke intense geuren de Skin Washes te verkrijgen zijn.

De Aromatherapy Essentials producten van RinPharma zijn door Feeling & Gael bekroond met de award van beste Belgische product.

Lees meer →

De Anti-Verouderingskuur bij Uitstek

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Ook roken en stress kunnen aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Lotions en crèmes zijn geen oplossing

Steeds schuiven levende huidcellen vanbinnenuit op naar de oppervlakte waar zij na verloop van tijd afsterven. Onze huid bestaat dus uit een doorlopend proces van tot leven komen en afsterven, daarbij wordt de huid éénmaal per maand in zijn geheel vernieuwd. Het gebruik van allerlei revitaliserende anti-aging huidcrèmes en lotions heeft in zulke gevallen geen zin, omdat het de tekorten aan bepaalde voedingsstoffen die je lichaam heeft niet oplost. Enkel een eventueel zeer tijdelijk optisch effect is mogelijk met cosmetica (maar dat leuke kortetermijneffect doet vaak meer kwaad dan goed). Om je huid aan de buitenkant te verzorgen hebben wij de beste en meest effectieve crème ooit: Faithful Face Guard. Maar vergeet vooral de binnenkant niet, want je huid komt niet van buiten aangewaaid.

Waaruit wordt collageen en elastine opgebouwd?

Om rimpels te vermijden is het dus belangrijk dat de aanmaak van onderhuids bindweefsel en elastine groter is dan de afbraak ervan. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed op de huid. Collageen is een lijmvormig eiwit. Op basis van aminozuren (die we door onze voeding binnenkrijgen) kan ons lichaam zelf collageen aanmaken. Hiervoor is wel vitamine C nodig. Tekort aan vitamine C leidt tot inefficiënte hydroxylatie en de gevormde collageenvezels zijn bijgevolg minder stabiel. Magnesium is dan weer nodig voor een goede eiwitsynthese, om van de aminozuren nuttige eiwitten te kunnen bouwen.

Het lichaam is een fabriekje

Als je de nodige stoffen aan je lichaam geeft, is het normaal gezien zelf in staat om de elementen aan te maken die nodig zijn voor het onderhoud van je lichaam. Geef je je lichaam voldoende eiwitten en voldoende vitamine C, dan heeft het alles in huis om zelf collageen te gaan maken. Het is dan ook al meermaals bewezen dat het correct gebruik van eiwitten en vitamine C de belangrijkste schakel is om rimpels te vermijden, uit te stellen en om bestaande rimpels te verzachten.

Vitamine C innemen beschermt tegen rimpels en droge huid, blijkt uit onderzoek. Wat ook verdraaid goed helpt om je huid jong te houden is dus eiwitten eten. Eet veel vitamine C en voldoende eiwitten, en je huid blijft jong en vol.

Het heeft echt geen zin om collageen (lijmvormig eiwit) of peptides (korte eiwitketens) etc in te nemen of op je huid aan te brengen. Je lichaam doet er niets mee. Via de huid kunnen ze niet binnendringen. En als je ze inneemt, dan moet je lichaam toch eerst alles afbreken om vervolgens zelf collageen aan te maken. Je lichaam breekt alles af tot op het kleinste deeltje om dan van nul zelf op te bouwen wat het nodig heeft en in de juiste vorm. Daarom zijn het gebruik van darmvriendelijke eiwitten (RainPharma Shakes), ontzuurde vitamine C (Super C Boost) en Magnesium met een hoge biologische waarde (Water Relax) een magisch trio voor een betere huid en minder rimpels.

Hoe eiwitten juist doseren?

In tegenstelling bij koolhydraten en vetten, kan het lichaam eigenlijk geen eiwitten opslaan. Je moet dus regelmatig eiwitten eten. Het probleem bij te weinig eiwitten: het lichaam heeft niet genoeg bouwstenen om bijv. een mooie gave huid te bouwen. Het probleem bij teveel eiwitten: het lichaam slaagt overtollige eiwitten niet op en de nieren moeten deze afbreken, wat schadelijk kan zijn voor de nieren. Het is dus geen pleidooi om meer eiwitten te eten, wel om ze beter te spreiden. Gemiddeld heeft een normale persoon 60 tot 90 gram eiwitten per dag nodig. Het lichaam verwerkt het best 20 tot 30 gram eiwitten per 3 uur. Het is dus aanbevolen om ongeveer 20 gram (tot ong. 30 gram) eiwitten 's morgens, 's middags en 's avonds te eten. Op die manier is er geen probleem voor de nieren en zijn er anderzijds voldoende eiwitten om het lichaam op te bouwen en te vernieuwen. Meer eiwitten zijn in dit geval zinloos. Het probleem bij de meeste mensen is dat ze 's morgens amper eiwitten eten en 's avonds teveel eiwitten (bijv. een stuk vlees van 300 gram = 60 gram eiwitten in 1 keer). 's Morgens is er dus te weinig eiwit om de huid op te bouwen en 's avonds teveel waardoor de huid uitdroogt. Het geheim bestaat er dus in 's morgens meer eiwitten te eten en de porties vlees of vis aanzienlijk in te perken. Er is nog een bijkomend probleem bij vis en vlees. Door te bakken boven 70 graden, denatureren de eiwitten waardoor ze veel minder nuttig worden voor het lichaam, om dan nog te zwijgen over het ecologische aspect en de schadelijke stoffen in vlees en vis.

Waar zitten de eiwitten?

Deze producten leveren - bijvoorbeeld - ongeveer 20 gram eiwitten (= de ideale dosering):

- 100 gram vlees

- 150 gram vis

- 600ml geitenmelk (koemelk niet aanbevolen owv teveel caseïnes)

- 100 gram kaas

- 400 gram yoghourt

- 2 à 3 eieren

- 200 gram volkoren speltbrood

- 200 gram muesli

- 200 gram havermout

- 150 gram quinoa

- 100 gram kikkererwten

- 400 gram erwten

- 100 gram linzen

- 100 gram bonen

- 100 gram lijnzaad

- 100 gram amandelen

- 100 gram pindanoten

- 100 gram pistachenoten

- 100 gram pompoenpitten

- 100 gram zonnebloempitten

- 100 gram sesamzaadjes

- 100 gram seitan

- 100 gram tahin

- 200 gram tofu

- 200 gram tempeh

- 200 gram zeewier

Dit is slechts een opsomming. In een voedingsmiddelentabel kan je precies berekenen hoeveel eiwitten een maaltijd bevat.

Het is duidelijk dat vlees en vis niet de enige eiwitbronnen zijn. Belangrijk is dat onze porties 's avonds niet te groot zijn. Teveel eiwitten zijn niet goed. Te weinig eiwitten (en te onregelmatig of slecht gedoseerd doorheen de dag) zorgen dan weer voor te weinig bouwstoffen voor ons lichaam en onze huid. Een makkelijk alternatief is een RainPharma Shake. Deze bevat ongeveer 20 gram eiwitten per portie. Doordat deze verkregen wordt door een koud proces, is er geen denaturatie van eiwitten. Bovendien is deze vrij van zware metalen, hormonen en resten van geneesmiddelen die wel gevonden kunnen worden in vis en vlees. En het is gewoon makkelijk en snel. Deels via gezonde voeding en deels via gezonde RainPharma Shakes lijkt een goede en makkelijke oplossing voor de meeste mensen.

De juiste eiwitten zijn belangrijk

Te hoge temperaturen vernietigen deels de kwaliteit van de eiwitten in onze voeding. De eiwitstructuren veranderen hierdoor. Anderzijds raden we geen eiwitten uit gluten en caseïne aan. Gluten zijn eiwitten uit tarwe, rogge en gerst en caseïne (eiwitten) zijn veel aanwezig in producten uit koemelk. Deze zijn - in grote aantallen - belastend voor de darmen. Daarom dat we klassieke eiwitshakes ook absoluut afraden, ze gaan de huid juist verslechteren. Een gevarieerd voedingspatroon telt. Maar vaak is de helft van wat we eten afkomstig van tarwe of koemelk. Het komt dan wel in een andere vorm (pasta, brood, ontbijtgranen, kaas, yogurt, …), de basis is dezelfde. Dat kunnen we moeilijk een gevarieerd voedingspatroon noemen. Hoewel we er sterk van overtuigd zijn - en de klinische resultaten tonen ons dat - dat gluten en caseïne minderen, voor heel veel mensen een goed effect heeft op hun vitaliteitsgevoel, darmwerking en de huidkwaliteit, toch willen we hierover geen oorlogje voeren. We zijn er van overtuigd dat de mens te weinig enzymen aanmaakt om te grote hoeveelheden van deze stoffen af te breken, waardoor niet alle aminozuurketens splitsen en er residuen in de darm kunnen achterblijven wat lijdt tot allerhande gezonheidsproblemen.  Desalniettemin willen we gaan voor een volledig verbod hiervan. We willen ook niet demoniseren. Daarom spreken we over een gevarieerd voedingspatroon. Iedereen is het erover eens dat gevarieerd eten een goede strategie is. Alles met mate is ook zo’n algemeen aanvaard principe. Gevarieerd eten - en alles met mate - impliceert dan ook dat we niet altijd naar brood of pasta grijpen, of naar kaas en yoghurt. Voor een gave, gezonde huid is het belangrijk ervoor te zorgen dat je lichaam zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen krijgt, dus het eten van gezonde voeding is essentieel. De organen die je lichaam reinigen en daarmee helpen je huid gezond te houden zijn je lever, nieren, bijnieren, schildklier en de darmen. Een gezonde gave huid is meestal een teken dat je lichaam van binnen schoon is.

Hoe zit het met vitamine C?

Europa voorziet tot 1 gram vitamine C per dag. Orthomoleculaire artsen zeggen dan weer dat je 3 gram per dag moet nemen als je wilt werken op de huidkwaliteit (stevigheid). In elke capsule Super C Boost zit 500mg vitamine C. Je mag dus 2 capsules per dag nemen (Europa) of 6 capsules per dag om te werken op de stevigheid van de huid (Orthomoleculaire literatuur). Je moet wel dit in het achterhoofd houden: er zijn mensen die gevoelig zijn voor hoge dosissen vitamine C. Dat kan je merken als je diaree krijgt. In dat geval moet je de dosis verlagen. De diarree gaat dan ook snel over. (Even het gebruik volledig stoppen en dan weer opbouwen tot aan je grens). Mensen met nierproblemen of een historiek van nierstenen moeten ook extra voorzichtig zijn met het gebruik van hoge dosissen vitamine C. Belangrijk om weten is dat we werken met ontzuurde vitamine C. Dat is heel belangrijk en komt niet voor bij commerciële merken. Bij zure vitamine C worden er anders mineralen geroofd die voorzien waren voor de stevigheid van de botten, huid, haar en nagels. Dan krijg je net een averechts effect. De reden dat we veel vitamine C moeten nemen voor een goede huid, is omdat vitamine C in het lichaam ook voor 101 andere processen wordt gebruikt. En je zou kunnen zeggen dat de huid(kwaliteit) vitamine C pas als laatste krijgt. Tegen dan is de beschikbare vitamine C meestal al opgebruikt.

Extra anti-oxidanten

Tot slot neem je tijdens een anti-verouderingskuur best ook een mix van verschillende antioxidanten. Die vind in je de High Tech AOX

Bron: RainPharma

Lees meer →