Intensive Recovery Wax product van de maand januari 2022

Ik hoefde er niet lang over na te denken met welk product van RainPharma ik het jaar 2022 met jullie zou willen starten.

Wil je echt goed kunnen adviseren over de producten waar je mee werkt zodat je maatwerk kunt leveren dan is het belangrijk om alles zelf ook te gebruiken. Dan kom je nog wel eens tot verrassende ontdekkingen. Voor mij was dat dit keer de Intensive Recovery Wax van RainPharma. Ik had al eerder een hele enthousiaste reactie gekregen van een lieve vriendin die deze wax gebruikt voor huidherstel en daar in korte tijd mooie en snelle resultaten mee heeft behaald.

Je herkent het waarschijnlijk wel maar in de winter door de droge en koude lucht droogt de huid van mijn handen altijd wat sneller uit. Vergeet vaak mijn handschoenen en dan is het moeilijk om de huid van mijn handen in goede conditie te houden. Dat is nu dus verleden tijd sinds ik de Intensive Revovery Wax van Rainpharma gebruik. Deze wax hersteld mijn huid zo snel dat ik binnen mum van tijd weer verzorgde en zachte handen heb zonder dat ze vettig zijn. Dat is ook de magische formule; intensieve huid herstellende eigenschappen waardoor je er maar heel weinig van hoeft te gebruiken. Geen laag glibberige crème die nog uren op de huid achterblijft. 1 keer insmeren is voldoende en je hoeft maar een speldenknopje te gebruiken. Dat betekent dat je dus heel lang met deze pot uit de voeten kunt wat de kleine investering meer dan waard is.

Wil je deze Intensive Recovery Wax uitproberen? De hele maand januari hebben we een leuk actie. Bestel jij jouw pot Intensive Recovery Wax in januari 2022 dan sturen we een mystery travel size verzorgingsproduct van RainPharma mee als verrassing.

Alle verzorgingsproducten van RainPharma zijn zeer lief voor je huid en het milieu. Dat is al een hele mooie stap in het herstellen van de natuurlijke habitat van onze huid. En hoe langer je verzorgingsproducten van RainPharma gebruikt hoe minder je hoeft te smeren. Iemand noemde dat laatst ontzorgen ;-)

Pauline

Team Viennée Beauté

Love Your Natural Life

 

Lees meer →

Kunnen verzorgingsproducten je huid verbeteren?

Wat zijn de hoofdingrediënten van verzorgingsproducten?

Verzorgingsproducten zijn altijd combinaties van water en oliën (en jammer genoeg ook vaak chemicaliën).

Veel cosmetica zal je huid dus eerder - na vele jaren intensief gebruik - verslechteren dan verbeteren.

We hopen dat het geen desillusie is maar geen enkel ingrediënt kan rimpels doen verdwijnen of hormonale puistjes voorgoed verbannen. Ondanks dat veel cosmetica merken ons graag anders doen geloven. 

Wat kunnen we wel met huidverzorging bereiken?

Het enige wat je met huidverzorging kan bereiken, is een goede huidhygïene door middel van reinigers en milde scrubs en crèmes en lotions die een comfortabel gevoel geven. 

Bovendien kan het je huid een gezonde oppepper geven door de buitenste huidlagen een mooier aangezicht te bezorgen tevens kun je je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Het microbiële evenwicht

Gelaatsreinigers of douchegels met sulfaten, detergenten en andere schadelijke chemicaliën verstoren het microbiële evenwicht van de huidflora. De slechte bacteriën kunnen zich daardoor makkelijk nestelen en vrij spel krijgen op onze huid met alle gevolgen van dien.

De producten van RainPharma zijn daarom volledig vrij van deze agressieve stoffen om de natuurlijke huidflora, lees huid-immuniteit te ondersteunen. De huid behoud hierdoor zijn eigen herstellend vermogen.

Een gezonde huid heeft een beschermende licht zure laag om ons te beschermen tegen slechte bacteriën. Klassieke reinigingsproducten neutraliseren die beschermingslaag omdat ze een basische samenstelling hebben.

Om die reden hebben producten van RainPharma dezelfde zuurtegraad als onze huid, om dit delicate evenwicht te bewaren. 

De producten van RainPharma zijn volledig gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die mild en zacht zijn voor de huid en onze natuur.

Hoe wordt een huid opgebouwd?

De werkelijke opbouw van je huid wordt binnenin je lichaam geregeld.

Je bent wat je eet, is daarom wel een heel terechte uitdrukking.

Bij RainPharma benadrukken we dan ook heel sterk het belang van gezonde voeding.

Die bestaat uit veel water, vezels, vitamines en mineralen, en een verstandig gebruik van eiwitten.

Wat doen eiwitten voor onze huid?

Eiwitten spelen een belangrijke en cruciale rol  in de opbouw van de huid. De huid wordt vooral opgebouwd door eiwitten, dit gebeurt volledig van binnenuit.  Onze huid bestaat tenslotte voor +/- 80% uit eiwitten.

Om een mooie en stevige huid op te bouwen is het van belang dat de juiste eiwitten op de juiste tijdstippen worden ingenomen en dat dit een continue proces is.

Daarom is het belangrijk om te weten dat huidverzorging bij RainPharma veel verder gaat dan producten op je huid smeren smeren.  Vandaar ons ruime aanbod aan eiwitshakes en voedingssupplementen.

ANTI-AGING POWDER

a.a.p. Een voedingssupplement met de perfecte mix die ondersteunt bij verouderingsprocessen. Een evenwichtige en Doeltreffende antiverouderingsformule waarvan het resultaat uniek en ongeëvenaard is.

Hiermee ondersteun je een gedegen en sterke opbouw van de huid van binnenuit.

 

Lees meer →

Versterk de immuniteit van je huid; Hoe doe je dat?

DE HUID, EEN SCHILD DAT ONS BESCHERMD

LEES HOE JE ER GOED VOOR KUNT ZORGEN


Viennée Beauté

PRAKTIJK EN WINKEL PRINS BERNHARDLAAN 107  VEENENDAAL

Wat is het grootste orgaan van ons lichaam?

Klopt dat is onze huid! Maar wist je ook dat onze huid gemiddeld 16% van het lichaamsgewicht uitmaakt, 15 tot 20 kilogram weegt en 1 tot 6 millimeter dik is?

Daarnaast is onze huid het enige orgaan van ons lichaam dat we moeten reinigen. Hygiëne maakt onderdeel uit van onze algehele gezondheid. Echter de manier waarop we onze huid reinigen, is wel degelijk van groot belang.

Langzaam begint het besef te komen dat de meeste verzorgingsproducten niet zo lief voor onze huid zijn. De detergenten en allergenen die ze bevatten irriteren en drogen onze huid uit. Je merkt daar tijdens het opbrengen niets van omdat er ook ingrediënten aan toegevoegd zijn die dit verhullen. Pas later ontstaan de huidirritaties door bijvoorbeeld een droge en geïrriteerde huid.  

Een gezonde huid heeft meer functies te vervullen dan je zou denken

Ten eerste is de huid letterlijk een schild om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals uitdroging en schadelijke invloeden van onze omgeving zoals UV-straling en bacteriën/virussen.

Bacteriën hoeven trouwens niet per definitie slecht te zijn. Je hebt inderdaad slechte bacteriën, maar er leven ook veel goede bacteriën op onze huid, de zogenaamde huidflora. Deze huidflora werkt een beetje als een schild, door ervoor te zorgen dat slechte bacteriën zich niet op onze huid kunnen gaan nestelen. 

Zoals als eerder in de nieuwsbrief genoemd kunnen gelaatsreinigers of douchegels met sulfaten, detergenten en andere schadelijke chemicaliën het microbiële evenwicht van de huidflora verstoren, waardoor de slechte bacteriën zich makkelijk kunnen nestelen en vrij spel krijgen.

Daarom zijn de producten van RainPharma volledig vrij van deze agressieve stoffen die onze natuurlijke huidflora afbreken. Een gezonde huid heeft trouwens een beschermende licht zure laag om ons te beschermen tegen slechte bacteriën. Klassieke reinigingsproducten neutraliseren die beschermingslaag omdat ze een basische samenstelling hebben.

Om die reden hebben producten van RainPharma dezelfde zuurtegraad als onze huid, om dit delicate evenwicht te bewaren. 

De producten van RainPharma zijn volledig gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die mild en zacht zijn voor de huid.

Als tweede belangrijke functie doet onze huid dienst als zuiveringsorgaan om afvalstoffen uit ons lichaam af te scheiden.

Om die reden is het absoluut geen goed idee om de huid te verstikken met minerale oliën en siliconen. Deze kunnen de huid misschien wel glad maken en zo een aangenaam huidgevoel creëren, maar dekken tegelijk de huid af met een verstikkende film, waardoor die zijn natuurlijke werking als zuiveringsorgaan niet meer kan vervullen.

De producten van RainPharma zijn volledig van natuurlijke oorsprong en bevatten enkel natuurlijke oliën. Minerale oliën en siliconen zal je dus niet terugvinden in de ingrediëntenlijst.

Handen wassen is in deze tijd is ontzettend belangrijk.

Maar de meeste producten die we daarvoor gebruiken zijn dus niet lief voor je huid. Ze tasten de natuurlijke immuniteit van je huid aan waardoor deze kwetsbaar wordt.

Dat merk je onder andere doordat de huid van je handen uitdroogt. Vervolgens smeren we creme's die eigenlijk hetzelfde uitdrogende effect hebben op onze huid waardoor het probleem alleen maar verergert.

Wij hebben daar een oplossing voor namelijk de Exeptional Hand & Nail cream van Rainpharma & Think Pink. 

Omdat deze 100% natuurlijk is, respecteert deze cream wel de natuurlijke immuniteit van je huid waardoor je huid kans krijgt zichzelf te herstellen. 

Prijs 19,95 euro

Vanwege de tubevorm handig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen in je handtas.

De cream heeft natuurlijk nog meer effect als je ook kiest voor een 100% natuurlijke SkinWash van RainPharma om je handen mee te wassen.

Bezoek onze website voor de collectie SkinWashes.

 

Lees meer →

Hoe belangrijk zijn Omega 3 Vetzuren?

Wat zijn omega 3 vetzuren?

Vetten worden nog al te vaak bestempeld als "slecht', hoewel ze niet altijd slecht zijn. We hebben vetten in onze voeding nodig. Helaas bestaat er een groot onevenwicht in het soort vetten dat we consumeren.  De soorten vetzuren waaruit een vet is opgebouwd, zal bepalen of het een "goed" of "slecht" vet is. Zo zullen verzadigde vetzuren, voornamelijk in dierlijke producten zoals vlees en kaas, het cholesterolniveau doen stijgen en moeten deze dus met mate geconsumeerd worden. Onverzadigde vetten, zoals vette vis en plantaardige oliën, hebben daarentegen een positieve invloed op de cholesterol.

De groep van de onverzadigde vetzuren bestaat uit enkelvoudige en meervoudige vetzuren. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren vinden we vooral terug in plantaardige oliën (bv. olijfolie). Onder de groep meervoudig onverzadigde vetzuren vinden we de omega-3 en omega-6 vetzuren terug. Ze zijn beide essentieel voor het normaal functioneren van ons lichaam.

Omega 6-vetzuren vind je terug in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie. Deze gebruiken we tegenwoordig bijzonder vaak en worden ook industrieel zeer vaak toegevoegd aan bijvoorbeeld kant en klare maaltijden, koekjes, sauzen, enzoverder. Er treden doorgaans dan ook geen tekorten op, integendeel. Omega 3-vetzuren daarentegen consumeren we steeds minder. Omega 3 vinden we in vette vissoorten zoals makreel, haring, zalm, ansjovis en sardinen terug. (Tip: je herkent vette vis doordat deze gekleurd is, zo is zalm bijvoorbeeld roze en kabeljauw is wit en dus geen vette vissoort.)     Een goede balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren is zeer belangrijk voor onze gezondheid.

Tekorten

De laatste tientallen jaren is ons voedingspatroon in de geïndustrialiseerde wereld veranderd. Als gevolg hiervan krijgen we veel verzadigde vetten binnen en relatief weinig gezondere meervoudig onverzadigde vetzuren. Maar ook binnen de groep van onverzadigde vetzuren, is de moderne mens niet goed in balans. Zo moet de hoeveelheid omega 6-vetzuren die we innemen in balans zijn met de omega 3-vetzuren die we consumeren. Omdat we beide vetzuren vooral uit onze voeding opnemen, is het nodig om even stil te staan bij de verhouding waarin beide vetzuren in onze westerse voeding voorkomen.

Als we even een forse stap terug gaan in de geschiedenis, zien we dat onze voorouders, de prehistorische jagers, zich voedden zich met bessen, noten, planten, vis en wild. De verhouding tussen omega 6- en omega 3-vetzuren die zij via hun voeding innamen bedroeg ongeveer 1 op 1. Deze verhouding bleef duizenden jaren stabiel, tot de laatste decennia. Vooral de moderne, westerse voedingsgewoontes brachten deze verhouding behoorlijk uit haar evenwicht. De verhouding omega 3- op omega 6-vetzuren bedraagt nu gemiddeld 1 op 15 tot zelfs 1 op 100!

Hoe komt dit nu? Hoofdzakelijk omdat we vandaag de dag bijzonder veel granen, vlees van met granen geteelde dieren en plantaardige oliën consumeren die rijk zijn aan omega 6-vetzuren en weinig of geen omega 3-vetzuren bevatten. We moeten dus meer omega 3-vetzuren opnemen om de balans opnieuw in evenwicht te brengen.

Positieve eigenschappen van Omega 3-vetzuren

Ontstekingsremmend

Ontstekingen zijn niet altijd slecht, het is een manier van ons lichaam om zich te beschermen tegen verdere letsels. Wanneer de ontsteking echter aanhoudt, kan verdere schade ontstaan en kan het letsel zelfs chronisch worden. Een teveel aan omega 6 kan deze ontstekingen uitlokken, omega 3 doet net het tegenovergestelde en gaat ontstekingsremmend werken.

Versoepelen van de celwanden

Wanneer voeding in ons spijsverteringsstelsel terecht komt, wordt dit verteerd en tot basisonderdelen gesplitst. Vetten splitsen zich tot glycerol en losse vetzuren. Deze vetzuren kunnen in de mitochondriën verbrand worden en leveren via die weg energie. Omega 3-vetzuren worden ingebouwd in de celwanden, waar zij gaan zorgen voor de souplesse van de celwand, in plaats van verbrand te worden. Als we een

zeldzame houtsoort vinden gaan wij deze ook niet in de haard gooien. We houden dat hout bij om meubels van te maken. Ons lichaam doet net hetzelfde met omega 3-vetzuren.

In onze celwanden zitten receptoren/"deurtjes" die bepaalde stoffen kunnen doorlaten. Hoe meer souplesse onze celwand heeft, hoe beter deze "deurtjes" werken en des te gemakkelijker kan voeding in de cel en afval uit de cel. Dit zorgt voor sterke, gezonde cellen. Bij uitwendige cellen (de huid) is dit ook daadwerkelijk zichtbaar: de huid wordt soepeler en minder droog.

Verlaging cholesterol

Zo als je eerder al kon lezen, behoren de omega 3-vetzuren tot de groep van de meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren hebben een positieve invloed op de cholesterol, ze verlagen de slechte cholesterol (LDL-cholesterol) en verhogen de goede cholesterol (HDL-cholesterol). Een hoge cholesterol is gerelateerd aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Daarnaast vermindert omega 3 de kans op ontstekingen van onze aderwanden.

Andere positieve eigenschappen:

 • Omega 3- vetzuren zorgen voor een gezonde bloedcirculatie en dragen bij tot een goede werking van hart- en bloedvaten
 • Omega 3 heeft een positieve invloed op dementie en de ziekte van Alzheimer
 • Omega 3 versterkt het immuunsysteem: omega 3 vetzuren hebben ontstekingremmende eigenschappen en verhogen zelfs onze algemene weerstand tegen ziektes
 • Omega 3 bevordert het mentaal evenwicht. Het zenuwstelsel bestaat voor een groot percentage uit vetten, waaronder omega 3 vetzuren. Daardoor heeft omega 3 een effect op allerlei aandoeningen die gerelateerd zijn met het zenuwstelsel en wordt een tekort aan omega 3 vetzuren in verband gebracht met allerlei psychische aandoeningen: agressie, klinische depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie en ADHD

Ultra Omega 3

Ultra Omega 3 is een orthomoleculair voedingssupplement van RainPharma op basis van omega 3-visolie (18% EPA en 12% DHA). Zuivere visolie afkomstig van duurzame visvangst.

Ultra omega 3 wordt onder andere ingezet voor het versoepelen van onze celwanden, het verlagen van de cholesterol en als ontstekingsremmer.

Dosering

1ste week: 6 capsules per dag bij voorkeur 2 's morgens, 2 's middags en 2 's avonds

Daarna (minimaal 12 weken): 3 capsules per dag bij voorkeur 1 's morgens, 1 's middags en 1 's avonds

Vervolgens: 1 capsule per dag als onderhoud 3 capsules per dag blijven de voorkeur geniet

>>> Indien gecombineerd met Omega Zen, volstaan 2 capsules per dag

Voor personen met eczeem, psoriasis of een extreem droge huid, hebben wij al mooie resultaten waargenomen door gedurende 10 dagen 9 capsules per dag in te nemen als hyperintensieve kuur.

Lees meer →

Knijpen met de fles en elke week een nieuwe douchegel? Niet met RainPharma!

Goedkope douchegels

De huid is het enige orgaan dat houdt van een flinke wasbeurt. Om de natuurlijke balans van de huid niet te verstoren en huidproblemen - zoals een droge huid of bobbeltjes - te vermijden, is het belangrijk om milde verzorgingsproducten te gebruiken. Gewone douchegels (en meestal ook de duurdere of die met slogans als 'voor gevoelige huid') strippen de zuurmantel van je huid met alle gevolgen van dien. En dat kan een bodylotion nadien nooit goedmaken. Daarom alleen al zullen wij ons nooit meer met dat soort producten wassen. Maar is het je ook al opgevallen hoe snel je een nieuwe fles moet aankopen?

Zuinig pompen
De volledig natuurlijke en plantaardige Aromatische Skin Washes van RainPharma zijn zeer geconcentreerd. Deze douchegel zonder zeep of detergenten maakt je huid schoon zonder haar uit te drogen. Ze beschermen de natuurlijke habitat van onze huid. Je hebt er weinig van nodig. Wij adviseer om hierbij de Japans wasdoekje of de Organische Liu spons van RainPharma te gebruiken en geniet van een weldadig en natuurlijk schuimmomentje. 1x pompen is dan meestal voldoende om je hele lichaam te wassen met een fluweelzacht plantaardig en weldadig schuim. Je doet dan extra lang met deze verantwoorde en zalige "skin wash". Je kan deze natuurlijke Skin Wash ook als handzeep gebruiken. Elke keer dat je pompt komt er ongeveer 1,2 ml uit de pomp. Dat wil zeggen (voor een fles van 500ml).

1x pompen = 416 douchebeurten
2x pompen = 213 douchebeurten
3x pompen = 138 douchebeurten

 

Liu’s Magic Sponge  is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Door actieve kool en voedingsvezels uit de Konjak plant te combineren, verkrijgen we een ongelooflijke zachte en zuiverende spons. Dagelijks gebruik geeft je huid haar natuurlijke glans en zachtheid terug. Ook geschikt voor baby’s. Bij voorkeur te vervangen elke 2 tot 3 maanden. 

 1. Maak de Liu’s Magic Sponge nat waardoor deze opzwelt en zacht wordt. 
 2. Pomp wat natuurlijke RainPharma douchegel of gelaatsreiniger op de Liu’s Magic Sponge.
 3. Masseer over gelaat en/of lichaam.
 4. Spoel Liu’s Magic Sponge uit en laat ze drogen tot je volgende douche of bad.

De Body Wonder Towel is duurzaam en hygiënisch. De wasdoek is gemaakt uit een stevige, sneldrogende stof. Omdat je slechts een beetje douchegel nodig hebt, is de wasdoek extra economisch. Je kan de Body Wonder Towel zowel onder de douche als in bad gebruiken.

 1. Maak de Body Wonder Towel nat.
 2. Pomp wat natuurlijke RainPharma douchegel op de Body Wonder Towel.
 3. Masseer over het lichaam.
 4. Spoel de Body Wonder Towel uit en laat ze drogen tot je volgende douche of bad.

Kijk op onze website www.viennee.com in welke intense geuren de Skin Washes te verkrijgen zijn.

De Aromatherapy Essentials producten van RinPharma zijn door Feeling & Gael bekroond met de award van beste Belgische product.

Lees meer →