Versterk de immuniteit van je huid; Hoe doe je dat?

DE HUID, EEN SCHILD DAT ONS BESCHERMD

LEES HOE JE ER GOED VOOR KUNT ZORGEN


Viennée Beauté

PRAKTIJK EN WINKEL PRINS BERNHARDLAAN 107  VEENENDAAL

Wat is het grootste orgaan van ons lichaam?

Klopt dat is onze huid! Maar wist je ook dat onze huid gemiddeld 16% van het lichaamsgewicht uitmaakt, 15 tot 20 kilogram weegt en 1 tot 6 millimeter dik is?

Daarnaast is onze huid het enige orgaan van ons lichaam dat we moeten reinigen. Hygiëne maakt onderdeel uit van onze algehele gezondheid. Echter de manier waarop we onze huid reinigen, is wel degelijk van groot belang.

Langzaam begint het besef te komen dat de meeste verzorgingsproducten niet zo lief voor onze huid zijn. De detergenten en allergenen die ze bevatten irriteren en drogen onze huid uit. Je merkt daar tijdens het opbrengen niets van omdat er ook ingrediënten aan toegevoegd zijn die dit verhullen. Pas later ontstaan de huidirritaties door bijvoorbeeld een droge en geïrriteerde huid.  

Een gezonde huid heeft meer functies te vervullen dan je zou denken

Ten eerste is de huid letterlijk een schild om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals uitdroging en schadelijke invloeden van onze omgeving zoals UV-straling en bacteriën/virussen.

Bacteriën hoeven trouwens niet per definitie slecht te zijn. Je hebt inderdaad slechte bacteriën, maar er leven ook veel goede bacteriën op onze huid, de zogenaamde huidflora. Deze huidflora werkt een beetje als een schild, door ervoor te zorgen dat slechte bacteriën zich niet op onze huid kunnen gaan nestelen. 

Zoals als eerder in de nieuwsbrief genoemd kunnen gelaatsreinigers of douchegels met sulfaten, detergenten en andere schadelijke chemicaliën het microbiële evenwicht van de huidflora verstoren, waardoor de slechte bacteriën zich makkelijk kunnen nestelen en vrij spel krijgen.

Daarom zijn de producten van RainPharma volledig vrij van deze agressieve stoffen die onze natuurlijke huidflora afbreken. Een gezonde huid heeft trouwens een beschermende licht zure laag om ons te beschermen tegen slechte bacteriën. Klassieke reinigingsproducten neutraliseren die beschermingslaag omdat ze een basische samenstelling hebben.

Om die reden hebben producten van RainPharma dezelfde zuurtegraad als onze huid, om dit delicate evenwicht te bewaren. 

De producten van RainPharma zijn volledig gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, die mild en zacht zijn voor de huid.

Als tweede belangrijke functie doet onze huid dienst als zuiveringsorgaan om afvalstoffen uit ons lichaam af te scheiden.

Om die reden is het absoluut geen goed idee om de huid te verstikken met minerale oliën en siliconen. Deze kunnen de huid misschien wel glad maken en zo een aangenaam huidgevoel creëren, maar dekken tegelijk de huid af met een verstikkende film, waardoor die zijn natuurlijke werking als zuiveringsorgaan niet meer kan vervullen.

De producten van RainPharma zijn volledig van natuurlijke oorsprong en bevatten enkel natuurlijke oliën. Minerale oliën en siliconen zal je dus niet terugvinden in de ingrediëntenlijst.

Handen wassen is in deze tijd is ontzettend belangrijk.

Maar de meeste producten die we daarvoor gebruiken zijn dus niet lief voor je huid. Ze tasten de natuurlijke immuniteit van je huid aan waardoor deze kwetsbaar wordt.

Dat merk je onder andere doordat de huid van je handen uitdroogt. Vervolgens smeren we creme's die eigenlijk hetzelfde uitdrogende effect hebben op onze huid waardoor het probleem alleen maar verergert.

Wij hebben daar een oplossing voor namelijk de Exeptional Hand & Nail cream van Rainpharma & Think Pink. 

Omdat deze 100% natuurlijk is, respecteert deze cream wel de natuurlijke immuniteit van je huid waardoor je huid kans krijgt zichzelf te herstellen. 

Prijs 19,95 euro

Vanwege de tubevorm handig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen in je handtas.

De cream heeft natuurlijk nog meer effect als je ook kiest voor een 100% natuurlijke SkinWash van RainPharma om je handen mee te wassen.

Bezoek onze website voor de collectie SkinWashes.

 

← Oudste post Nieuwste post →Laat een reactie achter

Let op, reacties worden goedgekeurd voordat deze worden geplaatst